Sydney
De groep bestond uit 5 meiden en 11 jongens, de meeste rond de 19 jaar oud.
De volgende dag naar de bank om een bankrekening te openen en dus een Australische pinpas te krijgen. Het gebouw van de bank was overdreven mooi, daar gaat dus de 10 dollar heen die je moet betalen om geld van een internationale overschrijving te ontvangen. Ook de MediCare geregeld, zodat we eventueel (gemakkelijk) naar de dokter kunnen. Voor de rest maar wat rondgelopen. Best vreemd dat je nu echt zelf je eten moet regelen.
Op zaterdag gingen we met Rod de gids en buschauffeur naar de Blue Mountains. Geweldige kerel en het gebied daar was super mooi. (Ik heb foto's geupload.) Het was ander half uur landinwaarts van Sydney. ‘s Avonds met z'n alle in het hostel gegeten.
De volgende dag door een groot park naar het Opera House gelopen. Het is echt groot, maar van dichtbij is het niet zo wit als dat het op foto's lijkt. Daarna met een boot door de haven gevaren en gezwommen bij een strandje. Helder water en geel zand.
Maandag was de laatste dag van het programma met de groep en gingen we surfen. Ik had er zin in. Na met een 4 wheel drive over het strand gereden te hebben, de nodige instructies, beschermende kleding en zonnebrand, gingen we het water in. De eerste golf die ik pakte zou het beste gaan van de hele dag. Ik stond op zoals ik geleerd had en surfde naar het strand. Daarna heb ik nog vele golfen gepakt, maar het lukte me niet meer zo goed als de eerste.
De dagen daarna heb ik zitten twijfelen of ik zelf een auto zal kopen, maar heb uiteindelijk toch besloten om met Stefan mee te gaan, die wel zelf een auto gekocht heeft. We hadden liever gisteren al weg gegaan, maar door problemen met de bank, duurde het langer en gaan we als het goed is vandaag (vrijdag). Dat zou mooi zijn, want ik moest het hostel waar we eerst verbleven al uit, omdat het helemaal volgeboekt zat en ook het hostel waar ik vannacht sliep heeft voor vanavond en morgen geen plaats. De drukte komt door dat er hier morgen een soort gay parade festival is. Het zou dus echt fijn zijn als we vandaag kunnen vertrekken, want ik begin de drukte hier zat te worden.
Gisteren nog een slaapzak gekocht, zodat we in de auto kunnen slapen (het is een Ford Falcon Wagon, een grote stationwagen). Stefan heeft ook een boek gekocht met heel veel campings door heel Australië. Een deel daarvan zijn gratis, dus dat scheelt weer in de kosten. Het plan is om rustig naar het zuiden te reizen en onderweg te werken en/of te wwoofen. Als we dan in Melbourne aankomen, ga ik natuurlijk bij ome Jan en tante Tini langs en daarna weet ik het nog niet. Misschien koop ik alsnog zelf een auto of misschien ga ik naar Tasmanië.
Oke, tot de volgende keer uit een regenachtig Sydney,
Daan
Leuk verhaal Daan!
Spannend, maar geniet er van!
Leuk Daan dat je in een week tijd al zoveel hebt beleefd. Hier in Schagerbrug draait alles om toneel en de spanningen zijn bij vele al heel hoog. Maar a.s. maandag de generale en gaan ze allemaal spetteren.
Geniet jij maar fijn van de mooie natuur en het weer!
Hoi Daan,
We komen net thuis van wintersport, en hebben bij je ouders gezellig een kop koffie gedronken. Daarna gezamenlijk de landkaart van Australië bekeken. Wat een enorme afstanden ben je van plan om af te leggen. Wij vonden 900 km naar Oberstdorf al zo ver...
Veel plezier! En we kijken alweer uit naar je volgende verslag.
Teun en Patricia
Daan, leuk jouw ervaringen te lezen. We blijven je volgen en kijken uit naar de volgende berichten.
Geniet ervan.
groeten,
Annie en Jan
Leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt! Foto's zien er goed uit! Voordat je bij de Gold Coast aan komt ben je een echte surf dude!